Brush Lettering Guide för nybörjare

Brush Lettering Guide för nybörjare

Jag har satt ihop en enkel Steg-För-Steg-Guide för den som vill lära sig att skriva bokstäver med penselpenna. Du lär dig genom att följa bokstäverna i guiden. Du kan skriva direkt på de utskrivna sidorna eller använda ett tunnare papper (tracing paper) ovanpå. Guiden är digital och du skriver enkelt ut den på din hemskrivare. Du kan använda vanligt kopieringspapper eller något papper av lite bättre kvalitet. Ett tips är att först testa papperet med den penna du tänker använda. Det finns lite tips på olika pennor i guiden. Guiden är på 56 sidor och är uppdelad i 3 kapitel. Varje kapitel innehåller ett alfabet med gemener, versaler, siffror, ord och några enkla citat. Guiden är på engelska.

KAPITEL 1 – Monoline Alfabet – Det är viktigt att börja med ett enkelt grundalfabet för att lära sig bokstavsformerna och dess proportioner. Här får du öva på att skriva bokstäver med en fineliner eller en blyertspenna och behöver inte tänka på kontrasterna mellan tunna och tjocka staplar utan bara koncentrera dig på att skriva fina enkla bokstavsformer.

KAPITEL 2 – Grundalfabet med penselpenna – När du känner dig färdig med kapitel 1 är det dags att skriva samma bokstäver med en penselpenna. När man skriver med ett stålstift eller s.k. bredpenna skapas kontrasten mellan tunna och tjocka staplar genom att du håller pennan i en viss vinkel mot papperet. Med penselpenna däremot är det genom trycket mot papperet som du får fram kontraster.

KAPITEL 3 – Skrivstilsbokstäver med penselpenna – Jag har gjort ett enkelt skrivstilsalfabet som är baserat på de 2 förgående alfabetens grundformer. Om du har övat på dessa kommer det att vara mycket enklare att börja skriva skrivstil med bokstäver som hänger ihop.

Guiden innehåller också tomma sidor med stödlinjer för versaler, upp- / nedstaplar och x-höjd som du kan skriva ut och använda när du vill börja skriva på egen hand utan att kalkera bokstäverna i guiden.

Guiden finns att köpa i min Etsy-shop. Har du frågor kontakta mig!